Risskov, Aarhus

Intrastat

 Indberet
til Intrastat

Når en dansk virksomhed modtager eller afsender varer til/fra andre EU-lande, skal der, afhængig af omfanget, udarbejdes en indberetning til Intrastat.

Kort fortalt er Intrastat en statistik, der beskriver varehandlen mellem Danmark og de andre EU-lande. Det er Danmarks Statistik, der indsamler oplysningerne via SKAT.

Intrastatoplysninger skal indsendes hver måned. Hos REVISORHUSET hjælper vi dig med at foretage udregningerne og udfylder derefter skemaer til brug ved indberetning til Intrastat.

Skriv til os
Revisorhuset-intrastat

Nye regler fra 2022

Som følge af de seneste ændringer i 2022 er der to væsentlige justeringer i forbindelse med indberetningerne til Intrastat:

Beløbsgrænserne

Eksporterende virksomheder skal nu kun indberette til Intrastat, hvis deres samlede årlige eksport til andre EU-lande og Nordirland overstiger 10 mio. kr. Importerende virksomheder skal kun rapportere til Intrastat, hvis deres samlede årlige import fra andre EU-lande og Nordirland overstiger 13 mio. kr.

Yderligere oplysninger for eksportvirksomheder

Ud over de gængse oplysninger skal eksportvirksomheder nu også oplyse:

Varens oprindelsesland, bestemt i henhold til reglerne på toldområdet. Dette kan indebære en udfordring for virksomheder, der normalt ikke handler uden for EU, da de ikke er fortrolige med disse procedurer.

Varemodtagerens momsnummer. Dette kræver blot tilpasning af virksomhedens ERP-systemer, da nummeret normalt findes på de udstedte fakturaer.

Skal vi hjælpe dig
med din Intrastat-indberetning?

Vi tilbyder skræddersyet rådgivning og hjælp med din Intrastat-indberetning. Vores erfarne revisorer står klar til at assistere dig med:

-Præcis vejledning omkring Intrastat-krav.
-Hjælp til korrekt rapportering og oplysning om ændringer i indberetningskravene.
-Effektivt og sikkert arbejde med din virksomheds data og systemer for at sikre, at alt forløber gnidningsløst.

Lad os hjælpe dig med at undgå unødvendige og måske ubehagelige overraskelser i forbindelse med Intrastat.
Kontakt vores ekspert, Susanne Gislum, på direkte tlf. 86 186 165 for et uforpligtende, gratis møde. Vi er her for at støtte dig og din virksomhed.

GET STARTED NOW
Revisorhuset-Susanne